Bendras

Lakštingala - ieškomas plakatas


portretas

pavadinimas: Lakštingala
Lotyniškas vardas: Luscinia megarhynchos
klasė: Paukščiai
dydis: 12 - 15cm
svoris: 25-30g
amžius: 4 - 8 metai
išvaizda: rusvas plikas
lytinis dimorfizmas: Ne
mityba tipas: daugiausia vabzdžiai (vabzdžiai)
maistas: Vabzdžiai, uogos, vorai
paplitimas: Australija, Azija, Europa, Afrika (žiemos miegas)
pirminė kilmė: nežinoma
Miego pabusti ritmas: prieblanda aktyvi
arealas: Miškai
natūralūs priešai: Plėšrūs paukščiai
lytinio brendimo: su antraisiais gyvenimo metais
poravimosi sezoną: Balandis - gegužė
veisimosi sezoną: apie 14 dienų
sankaba dydis: 3 - 6 kiaušiniai
socialinio elgesio: Spiečius gyvūną
Nuo išnykimo: Ne
Tolesnius gyvūnų profilius galite rasti enciklopedijoje.

Įdomu lakštingala

  • Lakštingala arba Luscinia megarhynchos apibūdina giesmininką, priklausantį praeivių paukščių grupei.
  • Lakštingas, kaip migruojantis paukštis, šiltuoju metų laiku praleidžia savo mėgstamose veisimosi vietose, esančiose beveik visose Europos šalyse iki Sibiro ir Vidurinių Rytų. Rudenį šie paukščiai palieka savo tėvynę praleisti žiemą atogrąžų Afrikos zonose. Natūralizacijos dėka, lakštingala taip pat randama šiandien Australijoje.
  • Jis daugiausia gyvena aliuviniuose miškuose, kur krūmai yra tankiai apaugę kraštovaizdžiu, miško pakraščiais ir žemumose esančiomis šlapžemėmis. Vargu ar jį galima rasti dideliame aukštyje viduryje ar aukštame kalne. Lakštingala mėgsta viešėti parkuose, soduose ir kapinėse. Buveinės su netoliese esančiais vandens šaltiniais taip pat yra populiarios lankytinos vietos.
  • Tačiau jis buvo perkeltas iš daugelio miestų dėl pernelyg švarių ir retai sodinamų sodų ir parkų, nes lakštingalei reikalingas storas krūmas, kuriame būtų pakankamai slėptuvių ir saugomų veisimosi vietų požemyje.
  • Lakštingala garsėja kaip ypatingai melodinga, suskirstyta į keletą patinų dainų, kurios skamba tiek dieną, tiek naktį.
  • Tačiau šis paukštis savo išvaizda yra labai neskoningas. Plunksna būna skirtingų rausvai gelsvų atspalvių, todėl vyrų ir moterų skirtumai nėra pastebimi. Pilvas yra daug lengvesnis ir pilkšvai rudos spalvos.
  • Lakštingala kūno ilgis siekia maždaug šešis colius, o maksimalus svoris - 30 gramų, todėl jis yra maždaug namo žvirblio dydžio.
  • Jauni paukščiai dėl savo plunksnos yra panašūs į robinus, tačiau dėl jų dydžio juos lengva atskirti.
  • Balandžio pradžioje lakštingalos pamažu grįžta namo iš savo žiemos kvartalų ir pradeda kurti lizdus, ​​pasodintus tiesiai virš žemės tankiuose krūmų ir krūmų žalumynuose.
  • Daugiausia šeši alyvuogių rudos spalvos kiaušiniai gali būti laikomi gegužę. Viščiukai peri po dviejų savaičių ir palieka lizdą dar po vienuolikos iki dvylikos dienų, tačiau tėvai juos maitina dar dvi savaites.
  • Lakštingalos maitinasi pirmiausia vabzdžiais ir jų lervomis, taip pat vorais ir kirminais. Vasaros pabaigoje ir rudenį vaisiai ir uogos taip pat yra svarbūs lakštingalų maisto šaltiniai.
  • Atliekant miškų naikinimą ir rūpinantis sodais bei parkais natūraliai, daug svarbių lakštingalų veisimosi vietų yra sunaikintos. Nepaisant to, manoma, kad visos Europos gyvuliams priklauso keli milijonai veisimosi porų.


Video: What the bleep do we know LT filmas (Sausis 2022).